Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuws

Nieuwe KNVB-voorzitter ‘verbindend en op toekomst gericht’

Oud-politiechef Frank Paauw is de nieuwe voorzitter van de KNVB. Afgelopen maandag werd hij bij de bondsvergadering met meer dan de helft van de stemmen gekozen. “Mijn nieuwe rol zal verbindend zijn en gericht op de toekomst”, aldus Paauw.

De Amsterdamse politiechef sprak zich in het verleden uit voor een stevige aanpak van supportersgeweld. Zo pleitte hij bijvoorbeeld voor het weren van uitsupporters. Daar is Paauw inmiddels van teruggekomen.

Bonus-malus

De nieuwe KNVB-voorzitter heeft naar eigen zeggen wel ideeën over het tegengaan van onlusten onder supporters. “Maar ik ga me eerst maar eens verdiepen in de plannen die er al zijn”. Paauw schoof gisteren aan bij Op1 waar hij inging op de huidige bonus-malus regeling. “Supporters hebben het gevoel dat ze te generiek worden gestraft en dat ze nooit de bonus zien”. Paauw is van mening dat die bonus meer belicht moet worden. “Als het een tijdje goed gaat, kun je bijvoorbeeld vrij reizen geven”. Ook moet er volgens hem duidelijker met supporters worden gecommuniceerd wat de malus gaat worden als het misgaat.

Onze bijdrage

Het Ondersteuningsteam PGA Voetbal

Het Ondersteuningsteam bestaat uit verschillende experts uit het werkveld (politie, gemeente, BVO en OM). Het secretariaat voor dit team wordt verzorgd door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (Het CCV). Het Ondersteuningsteam richt zich op de versterking of inrichting van het PGA Voetbal in een BVO-gemeente, zodanig dat het samenwerkingsverband in staat is om ordeverstoorders persoonsgericht te sanctioneren. Op aanvraag van een gemeente kan het team ingezet worden om het proces naar een lokaal PGA Voetbal (kosteloos) te begeleiden.

Frank Paauw

SNEL ZOEKEN

Snel informatie zoeken met AI

Onze AI tool helpt je met het zoeken naar relevante informatie en artikelen op de website. Probeer onze tool nu uit via de knop rechtsonder in je scherm. 

Video afspelen