Zoek
Sluit dit zoekvak.

Educatie

UEFA documentaire: The Outraged

De UEFA documentaire ‘The Outraged’ gaat over de strijd tegen racisme en discriminatie in het Europese voetbal. Enkele grote namen uit de sport geven hun persoonlijke mening geven over (online) racisme, vluchtelingendiscriminatie, seksisme en homofobie.

Doelgroep

De doelgroep van de documentaire zijn voetbalfans. De documentaire wil fans bewust maken van de problemen en ze inspireren om zich in te zetten voor positieve veranderingen op dit gebied.

Doel

Het doel van de documentaire is om bewustzijn te creëren over deze problemen en om een ​​positief en respectvol klimaat te bevorderen in het voetbal. De UEFA hoopt met deze documentaire bij te dragen aan een cultuur van tolerantie en respect in het Europese voetbal en een platform te creëren voor spelers, clubs en fans om zich uit te spreken tegen racisme en discriminatie in het voetbal en de samenleving als geheel.

Werkwijze

De Outraged-documentaireserie, met onder anderen Paul Pogba, Ruud Gullit, Pernille Harder, Megan Rapinoe, and José Mourinho, maakt onderdeel uit van de UEFA-campagne tegen discriminatie, haat en online misbruik in het voetbal.

De serie neemt de kijkers mee op een reis door Europa en Noord-Amerika, waarbij ze de complexiteit van discriminatie in het mondiale spel verkennen, of het nu gaat om etniciteit, geslacht, religie, seksuele geaardheid of vluchteling achtergronden.

Organisatie

UEFA

Meer informatie

‘Outraged’ is gratis beschikbaar via het streamingplatform van de UEFA: UEFA.tv.

Video afspelen