Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuws

Deze week film ‘Allemaal gelijk?’ op ESPN

In de film ‘Allemaal Gelijk?’ brengt tv-presentator Humberto Tan racisme en discriminatie in het amateur- en betaald voetbal vanuit verschillende perspectieven in beeld. Sportzender ESPN zendt de film op 4 mei om 20.45 uur uit.

‘Allemaal gelijk?’ is een initiatief van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid en maakt onderdeel uit van het actieplan ‘Ons Voetbal Is Van Iedereen’ (OVIVI).

In de film gaat Tan het gesprek aan met verschillende mensen die persoonlijke verhalen delen over hun ervaringen met racisme en discriminatie. Ook een ‘die-hard’ voetbalsupporter die zich in het verleden schuldig maakte aan discriminatie komt aan het woord. Twee experts op het gebied van racisme en discriminatie lichten toe hoe dit gedrag ontstaat op het voetbalveld en in de maatschappij.

Onze bijdrage

Het Ondersteuningsteam PGA Voetbal

Het Ondersteuningsteam bestaat uit verschillende experts uit het werkveld (politie, gemeente, BVO en OM). Het secretariaat voor dit team wordt verzorgd door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (Het CCV). Het Ondersteuningsteam richt zich op de versterking of inrichting van het PGA Voetbal in een BVO-gemeente, zodanig dat het samenwerkingsverband in staat is om ordeverstoorders persoonsgericht te sanctioneren. Op aanvraag van een gemeente kan het team ingezet worden om het proces naar een lokaal PGA Voetbal (kosteloos) te begeleiden.

Tumbnail Humberto Tan

SNEL ZOEKEN

Snel informatie zoeken met AI

Onze AI tool helpt je met het zoeken naar relevante informatie en artikelen op de website. Probeer onze tool nu uit via de knop rechtsonder in je scherm. 

Video afspelen