Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuws

Bredase amateurclubs introduceren positieve gedragsregels

Veertien voetbalcomplexen in Breda hebben na de winterstop borden opgehangen met zes positieve gedragsregels. De clubs hopen dat iedereen die op het voetbalcomplex komt, bewust is van zijn eigen gedrag.

Genieten van voetbal begint met een positieve sfeer. Veertien amateurvoetbalclubs uit Breda hebben samen met de gemeente nagedacht hoe ze daar een bijdrage aan kunnen leveren. Hieruit zijn de borden met positieve gedragsregels ontstaan. Deze regels haken aan bij het Bredase initiatief Ben Sportief Toon Respect.

Op de borden staan de volgende regels:

  • Wij genieten hier van mooi spel met waardering voor alle spelers.
  • Wij zijn trotse winnaars en sportieve verliezers.
  • Wij respecteren de spelregels en de beslissingen van scheids- en lijnrechters.
  • Ouders/verzorgers en supporters zijn zeer welkom en kennen hun rol en hun plaats (buiten het veld).
  • Coaches en trainers zijn onze rolmodellen. Samen zorgen we voor een veilige omgeving.
  • We laten de kleedkamers, de velden, materialen en de kantine netjes achter.

 

Alle clubs gaan geheel op eigen wijze aandacht schenken aan hun bord.  Het eerste bord is  op zaterdag 13 januari feestelijk onthuld bij VV Bavel door wethouder Eddie Förster.

Onze bijdrage

Het Ondersteuningsteam PGA Voetbal

Het Ondersteuningsteam bestaat uit verschillende experts uit het werkveld (politie, gemeente, BVO en OM). Het secretariaat voor dit team wordt verzorgd door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (Het CCV). Het Ondersteuningsteam richt zich op de versterking of inrichting van het PGA Voetbal in een BVO-gemeente, zodanig dat het samenwerkingsverband in staat is om ordeverstoorders persoonsgericht te sanctioneren. Op aanvraag van een gemeente kan het team ingezet worden om het proces naar een lokaal PGA Voetbal (kosteloos) te begeleiden.

voetballend kind

SNEL ZOEKEN

Snel informatie zoeken met AI

Onze AI tool helpt je met het zoeken naar relevante informatie en artikelen op de website. Probeer onze tool nu uit via de knop rechtsonder in je scherm. 

Video afspelen