Search
Close this search box.

Interventies

Cambuur Dreamschool

Cambuur Dreamschool richt zich op jongeren die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Deelnemers krijgen een op maat gemaakt begeleidingsprogramma met sportactiviteiten, persoonlijke coachingsgesprekken en workshops. 

Doelgroep
Het project is bedoeld voor jongeren tussen de 11 en 18 jaar die te maken hebben met motivatieproblemen, gevoelens van eenzaamheid en/of een lastige thuissituatie. 

Doel
De Dreamschool wil de jongeren weer in hun kracht zetten. In het Cambuurstadion kunnen de jongeren meedoen aan sportactiviteiten. Ze krijgen daarbij persoonlijke begeleiding van sportcoaches en trainers. Jongeren kunnen ook gesprekken voeren met spelers en trainers van SC Cambuur.

De jongeren komen elke week in het stadion. De aandacht en stimulans die ze binnen de Cambuur Dreamschool krijgen, is bedoeld om hun leven een positieve boost te geven.

Werkwijze
De jongeren worden benaderd door jongerenwerkers met de vraag of ze naar de Cambuur Dreamschool willen. De geselecteerde jongeren doen tien weken lang mee aan sportactiviteiten en ze krijgen een-op-een coaching. Er wordt een persoonlijk ontwikkelplan gemaakt met persoonlijke doelstellingen. 

Dat kan gaan om het sluiten van nieuwe vriendschappen, een gezondere levensstijl of motivatie voor onderwijs (terug)vinden. De deelnemers worden persoonlijk begeleid door jongerenwerkers, sociaal werkers en trainers. Daarnaast voeren ze gesprekken over bewegen, voeding, verantwoordelijkheden en motivatie met spelers en trainers van SC Cambuur.

De Cambuur Dreamschool werd in november 2021 verkozen tot het beste ‘Maatschappelijk Project Eredivisie’. Het initiatief ontving hiervoor een projectbijdrage van 50.000 euro van de VriendenLoterij.

Organisatie
De Cambuur Dreamschool is een initiatief van de gemeente Leeuwarden, Cambuur Verbindt, Amaryllis Jongerenwerk, SC Cambuur en BV Sport. 

Meer informatie 

Onze bijdrage

Het Ondersteuningsteam PGA Voetbal

Het Ondersteuningsteam bestaat uit verschillende experts uit het werkveld (politie, gemeente, BVO en OM). Het secretariaat voor dit team wordt verzorgd door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (Het CCV). Het Ondersteuningsteam richt zich op de versterking of inrichting van het PGA Voetbal in een BVO-gemeente, zodanig dat het samenwerkingsverband in staat is om ordeverstoorders persoonsgericht te sanctioneren. Op aanvraag van een gemeente kan het team ingezet worden om het proces naar een lokaal PGA Voetbal (kosteloos) te begeleiden.

Video afspelen