Zoek
Sluit dit zoekvak.

Voetbalclub en/of KNVB

E-learning ‘Discriminatie in de sport’

Het herkennen, oppakken en opvolgen van signalen en meldingen van discriminatie binnen een sportvereniging kan soms best lastig zijn. Om bestuurders, trainers, coaches en vertrouwenspersonen hierbij te helpen is de e-learning ‘Discriminatie in de sport’ ontwikkeld.

 

Doelgroep

Bestuurders, trainers, coaches, sporters.

 

Doel

Deelnemers leren hoe ze situaties van discriminatie of uitsluiting op tijd kunnen signaleren en hoe een goede opvolging aan een melding kan worden geven.

 

Werkwijze

In de eerste twee modules leren deelnemers meer over het herkennen van discriminatie en het oppakken van een melding. Er is beschreven welke vormen van discriminatie er zijn en wat bestuurders, coaches en vertrouwenscontactpersonen kunnen doen als ze worden geconfronteerd met een melding. Hiervoor is een stappenplan ontwikkeld waarmee een melding stap voor stap op een juiste en respectvolle wijze kan worden afgehandeld.

 

Vervolgens wordt aan de hand van twee casussen het geleerde in de praktijk gebracht. De e-learning bevat veel tips en tricks, praktische informatie en dilemma’s waarover gesproken kan worden. Bovendien biedt elke e-learning een film met een rollenspel waarover de deelnemer vragen moet beantwoorden.

 

Aan het eind van de e-learning krijgen deelnemers een aantal vragen over het geleerde. Na het goed afleggen van deze toets ontvangen ze een certificaat van deelname. Alle modules van de e-learning zijn afzonderlijk van elkaar te volgen en zijn (na inschrijving) geheel gratis.

 

Organisatie

Centrum Veilige Sport Nederland.

 

Meer informatie

 

Onze bijdrage

Het Ondersteuningsteam PGA Voetbal

Het Ondersteuningsteam bestaat uit verschillende experts uit het werkveld (politie, gemeente, BVO en OM). Het secretariaat voor dit team wordt verzorgd door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (Het CCV). Het Ondersteuningsteam richt zich op de versterking of inrichting van het PGA Voetbal in een BVO-gemeente, zodanig dat het samenwerkingsverband in staat is om ordeverstoorders persoonsgericht te sanctioneren. Op aanvraag van een gemeente kan het team ingezet worden om het proces naar een lokaal PGA Voetbal (kosteloos) te begeleiden.

Video afspelen