Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuws

Geen publiek bij FC Utrecht na ongeregeldheden

De eerstvolgende thuiswedstrijd in de Eredivisie van FC Utrecht wordt afgewerkt zonder publiek. Dat heeft burgemeester Sharon Dijksma besloten naar aanleiding van de ongeregeldheden tijdens en na de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

Het is een unicum dat een gemeente een dergelijke straf aan een club oplegt. “Maar gezien de situatie van afgelopen zondag is dit een passende maatregel. Ik zal ook niet schromen om ook bij andere wedstrijden geen publiek toe te staan, als deze situatie zich herhaalt”, aldus de Utrechtse burgemeester.

Verwerpelijk

FC Utrecht directeur Thijs van Es heeft begrip voor de maatregel. “Iedereen is boos, verdrietig. Het gedrag van bepaalde groepen mensen in en buiten ons stadion is verwerpelijk. Veiligheidspersoneel en ME zijn op een schandelijke manier belaagd door relschoppers, waarbij we het verschrikkelijk vinden dat ook goedwillende supporters betrokken zijn geraakt bij deze incidenten.”

Alle partijen zijn het erover eens dat de situatie van gisteravond alle perken te buiten gaat. “We gaan er met behulp van de camerabeelden alles aan doen om mensen individueel op te sporen en er vervolgens voor zorgen dat daar gepaste straffen voor komen”, aldus Van Es.

Agenten die zondag bij de rellen gewond zijn geraakt, hebben aangifte gedaan.

Onze bijdrage

Het Ondersteuningsteam PGA Voetbal

Het Ondersteuningsteam bestaat uit verschillende experts uit het werkveld (politie, gemeente, BVO en OM). Het secretariaat voor dit team wordt verzorgd door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (Het CCV). Het Ondersteuningsteam richt zich op de versterking of inrichting van het PGA Voetbal in een BVO-gemeente, zodanig dat het samenwerkingsverband in staat is om ordeverstoorders persoonsgericht te sanctioneren. Op aanvraag van een gemeente kan het team ingezet worden om het proces naar een lokaal PGA Voetbal (kosteloos) te begeleiden.

lege tribune

SNEL ZOEKEN

Snel informatie zoeken met AI

Onze AI tool helpt je met het zoeken naar relevante informatie en artikelen op de website. Probeer onze tool nu uit via de knop rechtsonder in je scherm. 

Video afspelen