Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuws

Het Kennisnetwerk PGA Voetbal zoekt professionals

Wat is het Kennisnetwerk PGA Voetbal?

Het Kennisnetwerk PGA Voetbal is opgericht in aanvang van het voetbalseizoen 2023/2024 door het Ondersteuningsteam PGA Voetbal (OTP). Het netwerk is een initiatief van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en het OTP. Het OTP en het CCV zetten zich in om PGA Voetbal in BVO-gemeenten te implementeren, te versterken en te promoten. 

Wie?

De leden zijn professionals uit BVO-gemeenten en direct betrokken bij een (voetbalgerelateerde) persoonsgerichte aanpak. Zij zijn gedreven in hun zoektocht naar een oplossing van het probleem van voetbalgerelateerd overlast en geweld en zijn benieuwd naar de aanpak door collega’s in andere BVO-gemeenten.

Als lid van dit netwerk kun je het volgende verwachten:

  • Het kennisnetwerk biedt gelegenheid om ervaringen en informatie te delen met collega’s uit andere gemeenten in de aanpak van voetbalgerelateerde overlast en geweld. Breng jouw waardevolle kennis en expertise in en help collega’s in het land, maar ook ons als Ondersteuningsteam met advies bij belangrijke vraagstukken rondom voetbal en veiligheid.
  • Verken nieuwe (gedrags)interventies voor supporters. Het OTP biedt jou de kans om deze interventies, onder eventuele begeleiding, te implementeren in jouw gemeente en BVO.

 

Stichting Halt werkt op dit moment aan de ontwikkeling van een gedragsinterventie voor jonge supporters en zal het netwerk vragen gebruik te maken van deze interventie. Ook zal aan het netwerk een bijzondere interventie uit BVO gemeente Utrecht gepresenteerd worden.

Geïnteresseerd?

Is jouw interesse gewekt? Wil je deel uitmaken van dit inspirerende kennisnetwerk, of heb je nog vragen? Aarzel niet om contact op te nemen met Nadina Perez (nadina.perez@hetccv.nl) of Michel de Vroege (michel.deVroege@hetccv.nl).

Onze bijdrage

Het Ondersteuningsteam PGA Voetbal

Het Ondersteuningsteam bestaat uit verschillende experts uit het werkveld (politie, gemeente, BVO en OM). Het secretariaat voor dit team wordt verzorgd door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (Het CCV). Het Ondersteuningsteam richt zich op de versterking of inrichting van het PGA Voetbal in een BVO-gemeente, zodanig dat het samenwerkingsverband in staat is om ordeverstoorders persoonsgericht te sanctioneren. Op aanvraag van een gemeente kan het team ingezet worden om het proces naar een lokaal PGA Voetbal (kosteloos) te begeleiden.

samenwerking

SNEL ZOEKEN

Snel informatie zoeken met AI

Onze AI tool helpt je met het zoeken naar relevante informatie en artikelen op de website. Probeer onze tool nu uit via de knop rechtsonder in je scherm. 

Video afspelen