Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuws

Leerstraf voor 17-jarige supporter die Jetro Willems sloeg

De kinderrechter heeft de 17-jarige aanhanger van FC Groningen die in maart voetballer Jetro Willems sloeg, veroordeeld tot een leerstraf van 35 uur. De jongen werd schuldig bevonden aan mishandeling.

De lengte van de leerstraf komt overeen met de eis van de officier van justitie. “Dit had anders kunnen aflopen”, aldus de rechter. “Hij heeft het betaald voetbal en FC Groningen een slecht imago bezorgd en zet aan tot geweld.”

De officier van justitie had, naast de leerstraf, ook een voorwaardelijke taakstraf van vijftien uur geëist. De jongen zou zich dan moeten laten begeleiden door de jeugdreclassering en controles op alcoholgebruik moeten ondergaan. Deze eis werd niet overgenomen. De rechter hield rekening met verzachtende omstandigheden. Zo heeft de jongen berouw getoond. Ook kreeg hij zelf meteen na de klap rake klappen van andere supporter. Bovendien raakte hij zijn baan kwijt en werd hij bedreigd en online belaagd en beledigd.

Het veld op

De 17-jarige jongen, een supporter van FC Groningen, was samen met zijn vader naar de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen gekomen op 19 maart. Bij een 0-2 achterstand liep de vader het veld op. Toen beveiligers de man tegenhielden, bemoeide een grotere groep fans zich ermee. FC Groningen-speler Willems probeerde de supporters tot rust te manen, maar werd door de tiener geslagen.

Onze bijdrage

Het Ondersteuningsteam PGA Voetbal

Het Ondersteuningsteam bestaat uit verschillende experts uit het werkveld (politie, gemeente, BVO en OM). Het secretariaat voor dit team wordt verzorgd door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (Het CCV). Het Ondersteuningsteam richt zich op de versterking of inrichting van het PGA Voetbal in een BVO-gemeente, zodanig dat het samenwerkingsverband in staat is om ordeverstoorders persoonsgericht te sanctioneren. Op aanvraag van een gemeente kan het team ingezet worden om het proces naar een lokaal PGA Voetbal (kosteloos) te begeleiden.

hamer

SNEL ZOEKEN

Snel informatie zoeken met AI

Onze AI tool helpt je met het zoeken naar relevante informatie en artikelen op de website. Probeer onze tool nu uit via de knop rechtsonder in je scherm. 

Video afspelen