Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuws

Racismecoördinator wil puntenaftrek bij spreekkoren

Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme (NCDR) Rabin Baldewsingh wil hardere maatregelen tegen kwetsende spreekkoren. Deze zouden, volgens hem, bestraft moeten worden met puntenaftrek. Een club zou zelfs uit de competitie genomen moeten kunnen worden, als de spreekkoren blijven aanhouden.

Dit laat de NCDR, die onder verantwoordelijkheid van het ministerie van Binnenlandse Zaken staat, weten in een interview met de NOS. De oproep tot het uitdelen van puntenstraffen van de NCDR, wordt gesteund door de Commissie Mijnals. Deze commissie werd drie jaar geleden opgericht om racisme en discriminatie in het voetbal te bestrijden en inclusiviteit te bevorderen.

De KNVB voelt volgens de NOS vooralsnog niets voor de oproep van de NCDR.

Onze bijdrage

Het Ondersteuningsteam PGA Voetbal

Het Ondersteuningsteam bestaat uit verschillende experts uit het werkveld (politie, gemeente, BVO en OM). Het secretariaat voor dit team wordt verzorgd door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (Het CCV). Het Ondersteuningsteam richt zich op de versterking of inrichting van het PGA Voetbal in een BVO-gemeente, zodanig dat het samenwerkingsverband in staat is om ordeverstoorders persoonsgericht te sanctioneren. Op aanvraag van een gemeente kan het team ingezet worden om het proces naar een lokaal PGA Voetbal (kosteloos) te begeleiden.

SNEL ZOEKEN

Snel informatie zoeken met AI

Onze AI tool helpt je met het zoeken naar relevante informatie en artikelen op de website. Probeer onze tool nu uit via de knop rechtsonder in je scherm. 

Video afspelen