Search
Close this search box.

Nieuws

Regionale aanpak voetbal ongeregeldheden Oost-Brabant

Oost-Brabant heeft een regionale aanpak voetbal ongeregeldheden ontwikkeld. Het streven is om het aankomend voetbalseizoen te starten met deze aanpak om ongeregeldheden terug te dringen.

De landelijke Regiegroep Voetbal en Veiligheid presenteerde hiervoor begin dit jaar als een gemeentelijk handelingskader. Dit handelingskader is opgepakt door de burgemeesters van de vier voetbalsteden in de politieregio Oost-Brabant. 

’s-Hertogenbosch, Eindhoven, Helmond en Oss, zijn zo samen met de politie, het Openbaar Ministerie en de betaald voetbalorganisaties tot een regionale aanpak gekomen. Het doel is om samen in actie te komen tegen misdragingen, zoals geweld en agressie, vernielingen en illegaal vuurwerk.

Gelijke implementatie

Het handelingskader stelt een aanpak voor met verschillende bestuursrechtelijke maatregelen. Dit kan het invoeren van een voetbalvergunning zijn, maar ook herstelmaatregelen om de fysieke veiligheid in en rond het stadion te verbeteren. Of het opleggen van restricties na (herhaalde) collectieve misdragingen door relschoppers. Binnen Oost-Brabant is er overeenstemming over de regionale, gelijke implementatie van maatregelen.

Onze bijdrage

Het Ondersteuningsteam PGA Voetbal

Het Ondersteuningsteam bestaat uit verschillende experts uit het werkveld (politie, gemeente, BVO en OM). Het secretariaat voor dit team wordt verzorgd door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (Het CCV). Het Ondersteuningsteam richt zich op de versterking of inrichting van het PGA Voetbal in een BVO-gemeente, zodanig dat het samenwerkingsverband in staat is om ordeverstoorders persoonsgericht te sanctioneren. Op aanvraag van een gemeente kan het team ingezet worden om het proces naar een lokaal PGA Voetbal (kosteloos) te begeleiden.

voetbal in gras

SNEL ZOEKEN

Snel informatie zoeken met AI

Onze AI tool helpt je met het zoeken naar relevante informatie en artikelen op de website. Probeer onze tool nu uit via de knop rechtsonder in je scherm. 

Video afspelen