Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuws

Relschoppers NAC-Willem II hadden stadionverbod

Fans met een stadion- en omgevingsverbod zijn verantwoordelijk voor de rellen na de wedstrijd tussen NAC en Willem II vrijdagavond in Breda. Ze zochten bewust de confrontatie met de Mobiele Eenheid.

Dat zegt de Bredase burgemeester Paul Depla op OmroepBrabant.nl. Tijdens de rellen raakten vier agenten gewond en zijn negen voetbalsupporters aangehouden. Enkele fans liepen ook verwondingen op. Zij werden gebeten door politiehonden.

 “Er zal nu wel weer een discussie op gang komen hoe we deze lui moeten aanpakken,” aldus Depla, tevens voorzitter van de Regiegroep Voetbal en Veiligheid. “Met een digitale of andere meldplicht, zodat ze er voor, tijdens en na de wedstrijd wat van zullen merken. Daar wordt hard aan gewerkt. Hierover hebben we overleg met politie, het Openbaar Ministerie en de KNVB.”

Uitwassen

Ondanks het negatieve resultaat voor NAC was de sfeer op de tribunes volgens de burgemeester prima en gedroeg het thuispubliek zich goed. “Dan zie je ook dat de maatregelen die de KNVB en de clubs hebben genomen en naleven, om uitwassen te voorkomen, werken. Het blijft daarom erg vervelend dat er een groep is die het voor anderen verziekt. Daar moeten we een oplossing voor gaan vinden.” 

Zes van de negen verdachten zijn dezelfde avond nog in vrijheid gesteld, nadat ze een boete gekregen hadden. Drie verdachten moesten de nacht op het politiebureau doorbrengen. De recherche is een onderzoek gestart en sluit meerdere aanhoudingen niet uit. 

Onze bijdrage

Het Ondersteuningsteam PGA Voetbal

Het Ondersteuningsteam bestaat uit verschillende experts uit het werkveld (politie, gemeente, BVO en OM). Het secretariaat voor dit team wordt verzorgd door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (Het CCV). Het Ondersteuningsteam richt zich op de versterking of inrichting van het PGA Voetbal in een BVO-gemeente, zodanig dat het samenwerkingsverband in staat is om ordeverstoorders persoonsgericht te sanctioneren. Op aanvraag van een gemeente kan het team ingezet worden om het proces naar een lokaal PGA Voetbal (kosteloos) te begeleiden.

handboeien

SNEL ZOEKEN

Snel informatie zoeken met AI

Onze AI tool helpt je met het zoeken naar relevante informatie en artikelen op de website. Probeer onze tool nu uit via de knop rechtsonder in je scherm. 

Video afspelen