Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuws

Steward PEC Zwolle mishandeld

De politie heeft drie verdachten aangehouden in verband met de mishandeling van een steward tijdens de wedstrijd PEC Zwolle -Feyenoord. De medewerker werd zondag door een aantal supporters van de thuisploeg belaagd.

Tijdens de wedstrijd kwam PEC Zwolle tot de ontdekking dat er meerdere mensen in het stadion waren met een stadionverbod. Ze werden verzocht te vertrekken en deden dat, op één man na. Toen de steward deze persoon daar nogmaals op aansprak, sloeg de vlam in de pan. Meerdere personen hebben de steward ernstig mishandeld, verklaart de club.

Sluiting uitgangen

‘Vanwege deze mishandeling nam de politie de leiding over en is er door de lokale driehoek besloten om de openbare orde te herstellen. Dat heeft onder andere geleid tot sluiting van enkele uitgangen na afloop van de wedstrijd en grote drukte in de omloop’, aldus PEC Zwolle.

Op social media laten verscheidene supporters weten dat ze het besluit om de uitgang tijdelijk dicht te doen, als vervelend hebben ervaren. ’De club laat weten dat ze het erg vervelend vinden dat een deel van de supporters zich hierdoor onveilig hebben gevoeld. ‘De komende dagen wordt de volledige situatie verder geëvalueerd en onderzocht.’

Politieonderzoek

De steward hoefde niet naar het ziekenhuis voor de behandeling van zijn verwondingen. Wel was hij volgens een woordvoerder van de politie erg geschrokken. De aangehouden Zwollenaren zijn 29, 49 en 59 jaar oud. Zij zitten vast terwijl het politieonderzoek naar het voorval door blijft gaan. 

Onze bijdrage

Het Ondersteuningsteam PGA Voetbal

Het Ondersteuningsteam bestaat uit verschillende experts uit het werkveld (politie, gemeente, BVO en OM). Het secretariaat voor dit team wordt verzorgd door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (Het CCV). Het Ondersteuningsteam richt zich op de versterking of inrichting van het PGA Voetbal in een BVO-gemeente, zodanig dat het samenwerkingsverband in staat is om ordeverstoorders persoonsgericht te sanctioneren. Op aanvraag van een gemeente kan het team ingezet worden om het proces naar een lokaal PGA Voetbal (kosteloos) te begeleiden.

politie porto

SNEL ZOEKEN

Snel informatie zoeken met AI

Onze AI tool helpt je met het zoeken naar relevante informatie en artikelen op de website. Probeer onze tool nu uit via de knop rechtsonder in je scherm. 

Video afspelen