Zoek
Sluit dit zoekvak.

Interventies

Streetwise Cup

De Streetwise Cup draait om het thema equality. In teams worden wedstrijden gespeeld, met respect voor elkaar en met plezier in het spel. Met jongens én meiden. Van de lokale voorrondes tot de landelijke finaledag.

Doelgroep

Jongeren

Doel

Het doel is meer sporten én meer oog voor elkaar; meer bewegen en meer ontmoeten.  

Werkwijze

De Streetwise Cup heeft aparte poules voor jongens en meiden, verdeeld in twee leeftijdscategorieën. Vanaf de kwartfinale wordt er 5 x 5 gespeeld. In principe is het de bedoeling dat deze speelvorm vanaf de voorrondes wordt gehanteerd.

Door het hele land worden er zo’n 100 lokale voorrondes gespeeld op Cruyff Courts en Krajicek Playgrounds. Na de voorrondes, volgen er kwartfinales en halve finales in vijf regio’s en uiteindelijk wordt de kampioen van Nederland beslist tijdens de landelijke finaledag.

Van de lokale voorrondes tot de landelijke finaledag zal het thema equality op een laagdrempelige manier onder de aandacht worden gebracht.

Organisatie

De Krajicek Foundation en de Cruyff Foundation

Meer informatie

Vanaf het seizoen 2023/24 wordt de Streetwise Cup niet meer georganiseerd. FC STRAAT, de Cruyff Foundation en de Krajicek Foundation hebben de handen ineengeslagen voor een nieuw toernooi.

Onze bijdrage

Het Ondersteuningsteam PGA Voetbal

Het Ondersteuningsteam bestaat uit verschillende experts uit het werkveld (politie, gemeente, BVO en OM). Het secretariaat voor dit team wordt verzorgd door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (Het CCV). Het Ondersteuningsteam richt zich op de versterking of inrichting van het PGA Voetbal in een BVO-gemeente, zodanig dat het samenwerkingsverband in staat is om ordeverstoorders persoonsgericht te sanctioneren. Op aanvraag van een gemeente kan het team ingezet worden om het proces naar een lokaal PGA Voetbal (kosteloos) te begeleiden.

Video afspelen