Zoek
Sluit dit zoekvak.

Interventies

Team 12

Team 12 is een ontwikkeltraject voor kwetsbare jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deelnemers werken binnen de omgeving van een betaald voetbal organisatie aan hun persoonlijke ontwikkeling. Het leren van werknemersvaardigheden staat daarbij centraal. 

Doelgroep
Jongeren tussen de 18 en 27 jaar met een afstand tot de arbeidsmarkt. De jongeren melden zich aan via een jongerencoach, ouders, begeleiders, school of gemeente.

Doel
Team 12 wil deelnemers helpen bij ontdekken en ontwikkelen van hun talenten. De vaardigheden die de jongeren opdoen, kunnen ze inzetten bij eventueel vervolgonderwijs, het vinden van werk of passende dagbesteding.

Werkwijze
De deelnemers gaan drie dagdelen per week bij Team 12 aan de slag. Ze werken eerst aan hun competenties en brengen het geleerde vervolgens in de praktijk. De jongeren verrichten diverse werkzaamheden voor de club, zoals helpen bij de kidsclub en het in orde maken van het stadion voor de wedstrijddag. Ze krijgen hierbij ondersteuning en begeleiding van een werkcoach.

Als de basis binnen de Team 12-omgeving op orde is, werkt de jongere samen met een transfercoach toe naar een externe stage in de branche. Denk aan sport, schoonmaak, groenzorg of horeca. Hierbij wordt gebruikgemaakt van het lokale netwerk van Team 12 en de club (bedrijven en organisaties). 

De transfercoach blijft contactpersoon, volgt de stage en onderhoudt intensief contact. Hij begeleidt de jongere totdat deze volledig zelfstandig op de werkplek kan werken. Ook daarna kan de jongere contact blijven houden met de transfercoach en de werkcoach van Team 12. 

Organisatie
Special Heroes Nederland. Team 12 is momenteel actief bij Fortuna Sittard, VVV-Venlo en RKC Waalwijk.

Meer informatie

Onze bijdrage

Het Ondersteuningsteam PGA Voetbal

Het Ondersteuningsteam bestaat uit verschillende experts uit het werkveld (politie, gemeente, BVO en OM). Het secretariaat voor dit team wordt verzorgd door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (Het CCV). Het Ondersteuningsteam richt zich op de versterking of inrichting van het PGA Voetbal in een BVO-gemeente, zodanig dat het samenwerkingsverband in staat is om ordeverstoorders persoonsgericht te sanctioneren. Op aanvraag van een gemeente kan het team ingezet worden om het proces naar een lokaal PGA Voetbal (kosteloos) te begeleiden.

Video afspelen