Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuws

Voetbal in het hoofdlijnenakkoord

In het hoofdlijnenakkoord van PVV, VVD, NSC en BBB wijzen de partijen op het belang van preventie, sport en bewegen om de gezondheid te verbeteren. Daarnaast gaat aandacht uit naar bestaanszekerheid en veiligheid. Misdragende supporters moeten volgens hen harder worden aangepakt.

Zo nemen de partijen extra maatregelen tegen nep-supporters die zich misdragen. Er wordt vaker een (digitale) meldplicht voor personen met een stadionverbod opgelegd. Voor risicowedstrijden zal een vergunning moeten worden aangevraagd.

Sport gaan niet vanzelf

De KNVB kan zich vinden in die plannen. “Het is goed dat het toekomstige kabinet met deze plannen de inzet vanuit een Gastvrij en Veilig Voetbal in voetbalstadions bestendigt.” De bond hoopt dat de regeringspartijen daarnaast ook aandacht zullen hebben voor het amateurvoetbal. Vrijwilligerswerk, sporten voor mensen in armoede en extra voetbalvelden zijn voor de KNVB daarbij belangrijke pijlers. “We roepen op om niet langer stil te blijven staan. Het is tijd om in beweging te komen. Sport gaat niet vanzelf”, aldus de bond.

Onze bijdrage

Het Ondersteuningsteam PGA Voetbal

Het Ondersteuningsteam bestaat uit verschillende experts uit het werkveld (politie, gemeente, BVO en OM). Het secretariaat voor dit team wordt verzorgd door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (Het CCV). Het Ondersteuningsteam richt zich op de versterking of inrichting van het PGA Voetbal in een BVO-gemeente, zodanig dat het samenwerkingsverband in staat is om ordeverstoorders persoonsgericht te sanctioneren. Op aanvraag van een gemeente kan het team ingezet worden om het proces naar een lokaal PGA Voetbal (kosteloos) te begeleiden.

voetbal in gras

SNEL ZOEKEN

Snel informatie zoeken met AI

Onze AI tool helpt je met het zoeken naar relevante informatie en artikelen op de website. Probeer onze tool nu uit via de knop rechtsonder in je scherm. 

Video afspelen