Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuws

Zes vragen over afname incidenten betaald voetbal

Uit cijfers van de Veiligheidsmonitor bleek de afgelopen week dat het aantal wanordelijkheden en incidenten in het betaald voetbal in het seizoen 2022/’23 is afgenomen. Op de website van de KNVB worden zes vragen hierover beantwoord.

Volgens de KNVB is krijgen we meer grip op het probleem. Toch is er nog steeds een verdubbeling van het aantal incidenten ten opzichte van de periode voor corona. Één ‘gouden’ oplossing bestaat er helaas niet. De problematiek vraagt om een gezamenlijke aanpak van alle partijen die verantwoordelijkheden hebben.

Onze bijdrage

Het Ondersteuningsteam PGA Voetbal

Het Ondersteuningsteam bestaat uit verschillende experts uit het werkveld (politie, gemeente, BVO en OM). Het secretariaat voor dit team wordt verzorgd door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (Het CCV). Het Ondersteuningsteam richt zich op de versterking of inrichting van het PGA Voetbal in een BVO-gemeente, zodanig dat het samenwerkingsverband in staat is om ordeverstoorders persoonsgericht te sanctioneren. Op aanvraag van een gemeente kan het team ingezet worden om het proces naar een lokaal PGA Voetbal (kosteloos) te begeleiden.

steen tegen ruit

SNEL ZOEKEN

Snel informatie zoeken met AI

Onze AI tool helpt je met het zoeken naar relevante informatie en artikelen op de website. Probeer onze tool nu uit via de knop rechtsonder in je scherm. 

Video afspelen