Search
Close this search box.

Nieuws

Depla pleit voor verbod op bivakmutsen rond stadion

Er moet een verbod komen op het dragen van bivakmutsen in de buurt van het stadion van NAC Breda. Dat vindt burgemeester Paul Depla. Hij hooprelschoppers rond de thuiswedstrijden van NAC Breda zo effectiever te kunnen aanpakken.

Dat schrijft de burgemeester in een evaluatie van de ongeregeldheden na de wedstrijd NAC Breda – Willem II in december. 

“Ik laat het niet toe dat een relatief kleine groep relschoppers ons mooie voetbal kapot maakt”, aldus Depla. Hij zoekt uit of het verbod op bivakmutsen rond het Rat Verlegh stadion in Breda mogelijk is. Dat verbod moet ervoor zorgen dat relschoppers sneller worden geïdentificeerd en meteen worden gearresteerd. In Nederland is gezichtsbedekking nu alleen in overheidsgebouwen, op school, in het openbaar vervoer en in zorginstellingen niet toegestaan. Op straat mag dat wel.

Verder kijkt Depla naar de mogelijkheden voor preventief fouilleren en wordt de georganiseerde tocht van supporters naar het stadion tegen het licht gehouden.

Onze bijdrage

Het Ondersteuningsteam PGA Voetbal

Het Ondersteuningsteam bestaat uit verschillende experts uit het werkveld (politie, gemeente, BVO en OM). Het secretariaat voor dit team wordt verzorgd door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (Het CCV). Het Ondersteuningsteam richt zich op de versterking of inrichting van het PGA Voetbal in een BVO-gemeente, zodanig dat het samenwerkingsverband in staat is om ordeverstoorders persoonsgericht te sanctioneren. Op aanvraag van een gemeente kan het team ingezet worden om het proces naar een lokaal PGA Voetbal (kosteloos) te begeleiden.

steen tegen ruit

SNEL ZOEKEN

Snel informatie zoeken met AI

Onze AI tool helpt je met het zoeken naar relevante informatie en artikelen op de website. Probeer onze tool nu uit via de knop rechtsonder in je scherm. 

Video afspelen