Search
Close this search box.

Nieuws

Gezamenlijke aanpak gastvrij en veilig voetbal besproken

De KNVB, de regiegroep Voetbal en Veiligheid, het Supporterscollectief, de directies van de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie en de ministers van VWS en J&V hebben afgelopen week de gezamenlijk aanpak voor gastvrij en veilig voetbal besproken.

Doel van de gezamenlijke aanpak is gastvrij en veilig voetbal voor iedereen De integrale aanpak werd op 2 augustus gepresenteerd in een speciale roadmap.

“Er is niet één oplossing voor het bestrijden van dit probleem, het gaat om elkaar aanvullende maatregelen van alle partijen die verantwoordelijkheid dragen op dit gebied,” aldus directeur betaald voetbal KNVB Marianne van Leeuwen.

Digitale meldplicht

Directeur van de Eredivisie Jan de Jong laat weten enorm blij te zijn met de start van het experiment rondom de digitale meldplicht. Dit wordt momenteel bij de eerste drie gemeentes uitgerold. “Dit zorgt ervoor dat wij samen met de politie, mensen met een stadionverbod effectief buiten de stadions kunnen houden”, aldus De Jong

Identity based acces

Het voetbal start zelf met de uitrol van identity based access bij drie verschillende clubs. “Een belangrijke stap om de gastvrijheid en veiligheid in de stadions te verhogen”, zegt directeur van de Keuken Kampioen Divisie, Marc Boel. Een club weet hiermee precies wie er in huis zijn. Dus als je je misdraagt, dan is de pakkans nog hoger dan die nu al is. Die gaat dan naar de 100 procent.”

Onze bijdrage

Het Ondersteuningsteam PGA Voetbal

Het Ondersteuningsteam bestaat uit verschillende experts uit het werkveld (politie, gemeente, BVO en OM). Het secretariaat voor dit team wordt verzorgd door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (Het CCV). Het Ondersteuningsteam richt zich op de versterking of inrichting van het PGA Voetbal in een BVO-gemeente, zodanig dat het samenwerkingsverband in staat is om ordeverstoorders persoonsgericht te sanctioneren. Op aanvraag van een gemeente kan het team ingezet worden om het proces naar een lokaal PGA Voetbal (kosteloos) te begeleiden.

voetballer

SNEL ZOEKEN

Snel informatie zoeken met AI

Onze AI tool helpt je met het zoeken naar relevante informatie en artikelen op de website. Probeer onze tool nu uit via de knop rechtsonder in je scherm. 

Video afspelen