Search
Close this search box.

Nieuws

Oost-Brabant werkt aan voetbalvergunning

Eindhoven, Oss, Helmond en ‘s-Hertogenbosch willen gaan werken met een voetbalvergunning bij betaald voetbalwedstrijden. Deze nieuwe maatregel moet gaan helpen om de veiligheid rond voetbalwedstrijden te verbeteren en ongeregeldheden terug te dringen.

De voetbalclubs, politie, Openbaar Ministerie en gemeente trekken hier samen in op. Met de vergunning ontstaat er een betere gezamenlijke voorbereiding van een voetbalwedstrijd.

De regio Oost-Brabant kent zes betaald voetbalorganisaties in een straal van 25 kilometer. De vier voetbalsteden Eindhoven, Oss, Helmond en ‘s-Hertogenbosch  kiezen voor een gezamenlijke aanpak, samen met de betaald voetbalorganisaties, politie en Openbaar Ministerie. Ze willen dezelfde voetbalvergunning gaan gebruiken. Ook in het opleggen van maatregelen in geval van geweld en vernielingenvernielingen trekken de partijen samen op.

Handelingskader

De voetbalvergunning is een uitwerking van het handelingskader van de landelijke Regiegroep Voetbal en Veiligheid.

Onze bijdrage

Het Ondersteuningsteam PGA Voetbal

Het Ondersteuningsteam bestaat uit verschillende experts uit het werkveld (politie, gemeente, BVO en OM). Het secretariaat voor dit team wordt verzorgd door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (Het CCV). Het Ondersteuningsteam richt zich op de versterking of inrichting van het PGA Voetbal in een BVO-gemeente, zodanig dat het samenwerkingsverband in staat is om ordeverstoorders persoonsgericht te sanctioneren. Op aanvraag van een gemeente kan het team ingezet worden om het proces naar een lokaal PGA Voetbal (kosteloos) te begeleiden.

SNEL ZOEKEN

Snel informatie zoeken met AI

Onze AI tool helpt je met het zoeken naar relevante informatie en artikelen op de website. Probeer onze tool nu uit via de knop rechtsonder in je scherm. 

Video afspelen