Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuws

PEC Zwolle legt 17 stadionverboden op

Zeventien supporters van eredivisieclub PEC Zwolle hebben een voorlopig stadionverbod opgelegd gekregen. Na de verloren uitwedstrijd tegen Heracles Almelo (2-1) afgelopen weekend, waren zij door de hekken om de confrontatie met fans van Heracles op te zoeken.

In samenwerking met de KNVB, politie en het Openbaar Ministerie wist PEC Zwolle de identiteit van zeventien relschoppers te achterhalen. Zij moeten hun wangedrag tegenover een onafhankelijke gedragscommissie verantwoorden.

Totdat er een definitief besluit is genomen legt PEC Zwolle de supporters een stadionverbod op voor uit- en thuiswedstrijden.

Onze bijdrage

Het Ondersteuningsteam PGA Voetbal

Het Ondersteuningsteam bestaat uit verschillende experts uit het werkveld (politie, gemeente, BVO en OM). Het secretariaat voor dit team wordt verzorgd door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (Het CCV). Het Ondersteuningsteam richt zich op de versterking of inrichting van het PGA Voetbal in een BVO-gemeente, zodanig dat het samenwerkingsverband in staat is om ordeverstoorders persoonsgericht te sanctioneren. Op aanvraag van een gemeente kan het team ingezet worden om het proces naar een lokaal PGA Voetbal (kosteloos) te begeleiden.

stoelen

SNEL ZOEKEN

Snel informatie zoeken met AI

Onze AI tool helpt je met het zoeken naar relevante informatie en artikelen op de website. Probeer onze tool nu uit via de knop rechtsonder in je scherm. 

Video afspelen